Hållbar och enkel design

När Dixie kom till oss för 10 år sedan hade de en spretig kollektion och ett otydligt varumärke. Under åren har vi tillsammans jobbat fram en noga utvald kollektion utifrån ledorden enkelhet och hållbarhet och förtydligat varumärket och dess uttryck. Starkt dedikerad till uppgiften att erbjuda vackra och hållbara inredningsprodukter som är producerade med omsorg om såväl människa som miljö. Tillverkade på väl utvalda platser i världen med målsättningen att göra skillnad, både för dem som tillverkar produkterna och de som använder dem. 

 

Genom att ha jobbat med Dixie i många år har vi byggt upp ett mycket nära samarbete. Aoki har jobbat både med företagets varumärkesstrategi, grafiska identitet, bilduttryck och producerat ett stort antal kataloger med tillhörande fotoproduktioner. Vi strävar efter att tillsammans skapa ett uttryck som känns igen men samtidigt går att förnya och förändra mellan säsongerna. 

 

Dixie

Dixie är ett svenskt möbelföretag vars produkter säljs i hela Skandinavien via bland annat Mio Möbler, Stockman, Norrgavel och Svenssons i Lammhult, och även via andra återförsäljare i delar av Europa.

Visionen är skapa enkel och tidlös design med stort fokus på hållbarhet genom hela tillverknings processen. Det kan handla om vilka material som används, arbetsförhållandena i fabrikerna och att välja mer miljövänliga transportalternativ.