Bokformgivning för en av Sveriges mest intressanta fotokonstnärer

Som en av de ledande unga fotograferna under början av 90-talet tog Lotta Antonsson svenskt fotografi in i samtidskonsten. Detta är hennes första bok.

I am a Woman samlar ett representativt urval av konstnärens verk från 2008–2016. Den fungerar också som en introduktion till pågående projekt. Boken återspeglar hennes olika uttryck och fokuserar på de feministiska perspektiv som har följt hennes arbete under hela hennes karriär, till exempel kvinnors kulturella förväntningar och behandlingen av den kvinnliga kroppen som ett objekt. Att arbeta med designen och redigeringen av boken var en intim process och samarbete med konstnären. Vi fokuserade på att hitta rytmen och flödet i berättelsen tillsammans, och låta konstverket ha så mycket utrymme som möjligt med utfallande bilder och få grafiska element.

Boken är publiserad av Art & Theory.
Papper: Munken Kristall.

Art & Theory

Art and Theory är ett svenskt förlag som ger ut kvalitetsböcker om samtida konst, fotografi och estetik. Fokus ligger på att skapa exceptionella publikationer som förenar innehåll, tilltalande bokdesign med relevanta och inspirerade texter.